ONLINE IZLOŽBA: JOSIP MIJIĆ

Josip Mijić rođen je 1975. u Travniku. Diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u klasi prof. Ante Kajinića, a 2005. završio je poslijediplomski studij Ars sacra pod mentorstvom istog profesora i stekao zvanje magistra Ars Sacra. Doktorirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu s temom Tmasto i materijalno u vizualizaciji transcendentnog u sakralnom slikarstvu.

Godine 2007. bio je član žirija na 28. međunarodnom natječaju u mini-otisku u Cadaquesu (Španjolska). Sudjelovao je na radionici Preventivna zaštita u muzejima – Njega i zaštita zbirki, koja je održana u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine i u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu 2008.

Po pozivu je sudjelovao na međunarodnom likovnom projektu The Same Wind the Same Rain održanom u Chiang Maiu (Tajland) 2012. godine. Boravio je u Cite internationale des arts u Parizu u ime ULUBiH-a 2013. godine. Bio je član organizacijskog tima međunarodnog projekta Bomb Gallery, održanog u Mostaru 2014. godine.

Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika (Split), Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Zagreb), Udruge likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i udruge ALUMNI ALU (Široki Brijeg). Radovi mu se nalaze u brojnim umjetničkim zbirkama, a do sada je imao 34 samostalne izložbe, te je sudjelovao na više od 200 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *