MIRELA KULOVIĆ SUDJELOVALA U ASISTENCIJI REŽIJE I PRODUKCIJE KRATKOG FILMA MEMORIES

Slikarica Mirela Kulović prošle sedmice sudjelovala je u asistenciji režije i produkcije na snimanju kratkog filma „Memories“ kojeg režira Edwin Illoh iz SAD-a, a u realizaciji nagrađivanog nezavisnog filmskog studia Paradoxx Films iz New Yorka.

Izvršna producentica, koncept dizajnerica Dragana Bogavac, porijeklom sa Balkana, ovim projektom sa svojim timom započinje djelovanje na većoj misiji u želji da se promijeni narativ o izbjeglicama i migrantima širom svijeta.

Suosnivačica Kontrasta Mirela Kulović kaže da joj je zadovoljstvo raditi na interdisciplinarnim projektima poput ovoga i da želi dati svoj doprinos vizualnom jeziku i kulturi u SAD-u. Posebno je istaknula da bira nezavisne projekte s jasnom misijom koji su najvećim dijelom financirani od strane umjetnika, suradnika i prijatelja. Po njenom mišljenju tako se štite nezavisni glasovi umjetnika koji svoj način rada i viziju kreiraju sami.

“Kompleksan sistem natjecanja i odlučivanja kad je u pitanju financiranje projekata iz različitih državnih i/ili privatnih fondova ograničavaju umjetničko djelovanje. Umjetnici s kojima surađujem i ja stvaramo prostor za slobodnije djelovanje“, naglasila je Kulović.

Tema kratkog filma „Memories“, koji je fikcija, je ljubavna priča između dvoje mladih ljudi Jazmine i Bruna koji očekuju rođenje djeteta. Bruno se suočava sa sjećanjem na majku i njihovo zajedničko iskustvo izbjeglištva iz zapadne Afrike.

Na pripremama i produkciji sudjelovalo je 20-tak mladih ljudi, dok je financiranje produkcije omogućilo 89 donatora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *